2022-04-06 13:51:53• hírek • Bede Emőke

Tanfolyamokkal segíti áprilisban az álláskeresőket az AJOFM

Április folyamán a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) tizenkét ingyenes tanfolyamot szervez, melyek által a jelenleg még állástalan résztvevők olyan szakmákban tehetnek szert képzettségre, melyekre a munkaerőpiacon jelenleg a legnagyobb igény mutatkozik.

Mint megtudtuk, Szatmárnémetiben négy kurzust szerveznek: az első során értékesítési ügynököket képeznek (14 fő részvételével), a második alkalmával számítógép-kezelői ismeretekre lehet szert tenni (14 fő), a harmadik tanfolyamon az otthoni idősgondozással kapcsolatos tudnivalók kerülnek előtérbe (14 fő), a negyedik során pedig inspektorok, referensek és HR-esek kerülnek ki majd a padokból (28 fő).


Avasfelsőfaluban ugyanezen időszakban három tanfolyamra kerül sor: a 14 fős csoportok tagjai szakács-, számítógép-kezelői és villanyszerelői képzésben vesznek majd részt. Nagykároly számára ugyancsak három kurzust hirdettek meg: ide azok regisztrált munkakeresőket várják, akik zöldövezet-karbantartással foglalkoznának, szívesen helyezkednének el takarítóként, vagy vállalkozói ismeretekre tennének szert. E csoportok is 14 fős létszámmal indulnak majd.


Krasznabélteken stílszerűen szőlőtermelői tanfolyamot indítanak, melyen 14-en vehetnek majd részt, Hadadon pedig ugyancsak 14 fő részvételével zöldövezet-karbantartókat fognak képezni.


Az érdekeltek az ügynökség szatmári irodáján túl a nagykárolyi, avasfelsőfalui, tasnádi, erdődi és turci kirendeltségeken is érdeklődhetnek, írhatnak az ajofm.sm@anofm.gov.ro címre, illetve tárcsázhatják a 0261-770237-es telefonszámot is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: